Kosten fotobehang, wat kun je verwachten?

juni 14, 2022 by Geen reacties

Met fotobehang kun je jouw ruimte gemakkelijk een nieuwe prachtige look geven. Het is een goede eyecatcher voor je interieur. Het is ook nog een verkrijgbaar in diverse prints en formaten. Maar wat gaat het je kosten? De opties, toepassingen en prijzen van fotobehang (Fototapete) vertellen we hier!

Wat is fotobehang?

Dit is een behangpapier met een foto naar wens. Dit kan ook een tekst of print zijn. Het wordt gemaakt van speciaal materiaal, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

De kosten van fotobehang

Je vindt fotobehang al vanaf €20,- per vierkante meter. Hier komen dan meestal wel nog opmaakkosten van de foto bovenop. Ook het bezorgen en eventueel ophangen. In de meeste gevallen, als je online besteld, moet je het natuurlijk zelf ophangen. De prijs van een zelf ontworpen behang (Tapeten) hangt daarbij af van de kwaliteit van het papier.

Wat kost het laten behangen?

Als je het behang wilt laten behangen door een professional, dan zijn de gemiddelde kosten €40,- per uur. Uiteraard kunnen de prijzen tussen vakmannen verschillen. Je kunt daarom het beste meerdere offertes vergelijken.

Lees ook:  Foto wanddecoratie: Fotobehang Bloeiende fruitbomen aan het Bodenmeer

Gepersonaliseerd fotobehang

Bovenstaande kosten worden gerekend voor standaard fotobehang. De prijzen liggen vaak wat hoger bij gepersonaliseerd behang (Abwaschbare Vlies-Fototapete). Gemiddeld vanaf ongeveer €30,- per vierkante meter. Let op soms wordt er ook een minimumprijs vereist bij websites/winkels.

Bijkomende kosten

Buitenom het product zelf en het laten behangen zijn er nog kosten die gemaakt moeten worden ter voorbereiding. Denk aan de lijm, sommige materialen om hulplijnen te maken zoals een waterpas of liniaal, schoonmaakmiddel om de muren te ontvetten en schoon te maken. De prijzen van deze spullen hangen af van de merken die je zelf aanschaft. Het merk is afhankelijk van het type fotobehang van Nikkel Art dat je gaat gebruiken. Lees je daarom eerst goed in welke lijm geschikt is en welk materiaal het beste is voor je muren. Het laatste wat je wilt is namelijk je muur beschadigen.

Waar krijg ik de beste prijs?

Over het algemeen is fotobehang een betaalbare en leuke manier om een ruimte of interieur aan te passen. Hoe duur het precies is hangt af van het formaat, aantal vierkante meters, materialen, personaliseer opties en de leverancier die je kiest. Houdt er rekening mee dat prijzen uiteenlopend kunnen zijn en je goed onderzoek doet waar kwaliteit en prijs het beste in verhouding staan. Als je ons vraagt waar krijg je de beste prijs is het antwoord kijk niet alleen naar prijs, maar let op het totaalplaatje. Zorg dat je goede kwaliteit krijgt, de levering en service tellen daar ook bij mee.